فهرست مطالب

مجله مهندسی زیر ساخت های حمل و نقل
پیاپی 3 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سعید حسامی، امیر مدرس*، مصطفی سلطانی نژاد صفحات 1-14
    نرخ بالای استفاده از زغال سنگ و پایین بودن راندمان کارخانه‏ های زغال شویی در ایران، سبب شده حجم زیادی از زغال سنگ در فرایند تولید به عنوان پسماند، دپو شود. پسماند تخلیه شده در طبیعت آثار مخرب زیست ‏محیطی را در پی دارد؛ درصورتی که بتوان این پسماند را جایگزین بخشی ازسیمان مورد نیاز در تولید بتن کرد، می‏ توان از آثار مخرب آن کاست. در این تحقیق پسماند زغال سنگ (کارخانه‏ ی زغال شویی البرز مرکزی مازندران) پس از پودر کردن و رساندن ابعاد دانه‏ ها به محدوده‏ ی آیین‏ نامه ‏ای، جایگزین 5، 10، 20 و 30 درصد از وزن سیمان در مخلوط بتن ‏غلتکی روسازی شد. مخلوط ‏های بتن غلتکی روسازی حاوی سیمان ‏آمیخته (ترکیب سیمان و پودر پسماند زغال سنگ) مورد بررسی خصوصیات مکانیکی (مقاومت فشاری و کششی) در دوره‏ های عمل آوری 7، 28 و 90 روزه قرار گرفتتد. نتایج حاکی از آن است که جایگزینی 5 درصدی از پودر پسماند، سبب بهبود خواص مقاومتی مخلوط بتنی تا 90 روز شده، ولی جایگزینی10 و 20 درصدی از این پودر، مقاومت فشاری و کششی مخلوط بتن غلتکی روسازی را در سنین مختلف کاهش می دهد؛ همچنین با افزایش درصد جایگزینی پودر پسماند، زمان وی‏بی مخلوط نیز کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: روسازی بتن غلتکی، پودر پسماند زغالسنگ، سیمان آمیخته، مقاومت فشاری، مقاومت کششی
  • امیر کاووسی*، مرتضی جلیلی قاضی زاده، ابوالفضل محمدزاده مقدم، سیدعلی ضیایی صفحات 15-31

    از آنجا که در تحقیقات گذشته در زمینه استفاده از سرباره، مقایسه ای بین انواع سرباره تولیدی کارخانه های فولاد ایران صورت نگرفته، در این تحقیق، به منظور بررسی و مقایسه خصوصیات مکانیکی مخلوط های آسفالتی حاوی سرباره فولادی، بخش درشت دانه مصالح آهکی به ترتیب با 25، 50، 75 و 100 درصد سرباره های کوره قوس الکتریک (EAF) و کوره اکسیژنی (BOF) جایگزین گردید. پس از بررسی خصوصیات مصالح سنگ‏دانه ای آهکی و سرباره های فولادی با استفاده از تجهیزات پراش اشعه ایکس (XRF) و میکروسکوپ الکترونی (SEM)، با استفاده از روش طرح اختلاط مارشال، درصد قیر بهینه مخلوط های آسفالتی حاوی درصدهای مختلف هر دو نوع سرباره تعیین گردید. سپس، خصوصیات مکانیکی مخلوط های آسفالتی حاوی درصدهای مختلف سرباره با استفاده از آزمایش های ضریب برجهندگی در دماهای مختلف و آزمایش کشش غیرمستقیم در دو حالت خشک و اشباع مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از سرباره می تواند منجر به بهبود معنی دار خواص مکانیکی مخلوط های آسفالتی گردد. همچنین، حساسیت رطوبتی مخلوط های حاوی هر دو نوع سرباره نسبت به نمونه شاهد کمتر بود.

    کلیدواژگان: سرباره فولاد، ضریب برجهندگی، مقاومت کششی، چقرمگی، حساسیت رطوبتی
  • مرتضی اسماعیلی، مینا معماری، فاطمه خطیبی* صفحات 33-45
    مدول الاستیسیته استاتیک به ‏دست آمده از سیکل دوم آزمایش بارگذاری صفحه (Ev2) پارامتری کلیدی در تعیین میزان ظرفیت باربری و نشست خاکریز راه آهن و در نتیجه ارزیابی کیفیت خط است. در خطوط سریع السیر، تامین ظرفیت باربری و کنترل نشست لایه های زیرسازی، نسبت به خطوط معمولی، از اهمیت بیشتری برخوردار است. لذا، آیین نامه های زیرسازی راه آهن سریع السیر، مقدار مجاز پارامتر Ev2 را برای هر لایه از خاکریز به طور مجزا تعریف می کنند. آزمایش بارگذاری صفحه، که برای تعیین Ev2 صورت می گیرد، پرهزینه و زمان بر است. ولی آزمایش هایی مانند افت و خیز سنج ضربه ای سبک که مدول دینامیک خاکریز را اندازه گیری می کنند مقرون به صرفه تر هستند. در این مقاله، نتایج به ‏دست آمده از آزمایش های میدانی بارگذاری صفحه و افت و خیزسنج ضربه ای سبک، که روی لایه های مختلف خاکریز در کیلومتراژهای مختلفی از مسیر راه آهن سریع السیر قم- اصفهان انجام گرفته، پردازش شده و رابطه میان آن ها به کمک روش های رگرسیون خطی و غیرخطی تعیین شده است. ارتباط میان نتایج این داده های میدانی با نتایج تعدادی تست آزمایشگاهی در مورد نسبت باربری کالیفرنیا نیز به روشی مشابه استخراج شده است. همچنین، با به ‏کارگیری تحلیل بازگشتی، مدول استاتیک و دینامیک هر لایه به تفکیک تعیین شده است.
    کلیدواژگان: آزمایش بارگذاری صفحه، آزمایش افت و خیزسنج ضربه ای سبک، نسبت باربری کالیفرنیا، مدول الاستیسیته، تحلیل بازگشتی
  • مهدی اکبری، غلامعلی شفابخش*، محمدرضا احدی صفحات 47-61
    ساخت، نگهداری و بازسازی زیرساخت های حمل ونقل از جمله ضرورت های اصلی ایجاد و توسعه صنعت حمل ونقل پایدار به حساب می آیند. هزینه های گزاف و عملکرد نامناسب جنبه هایی مانند ایمنی و امنیت، مشکلاتی را پیش می آورند که اعتمادپذیری سیستم حمل ونقل را تهدید می کنند. مدل های پیش بینی تصادفات به عنوان ابزار تحلیل ایمنی، نقش به سزایی در تحلیل علل وقوع تصادفات ترافیکی دارند. در این مقاله، سعی شده است تا تاثیر خرابی رویه راه بر فراوانی تصادفات خروج از جاده، که جزو فراوان ترین و شدیدترین تصادفات در ایران و حتی جهان هستند، ارزیابی گردد. به همین منظور، شاخص وضعیت رویه راه برای 150 کیلومتر از محور سمنان به تهران تعیین و با استفاده از فرایندهای GENMOD و NLMIXED در نرم افزار SAS، انواع مدل های خطی تعمیم یافته و غیرخطی رگرسیونی ارایه شدند. پس از ارزیابی نیکویی برازش مدل ها و تخمین خطای آن ها، مناسب ترین مدل انتخاب می شود. برای انجام نیکویی برازش، از ابزارهایی مانند انحراف معیار، آماره کای دو پیرسون، ، AIC، AICC و BIC استفاده شده است. همچنین، دو ابزار دیگر شامل میانگین خطای مطلق و جذر میانگین مربع خطاها، اعتبار خروجی مدل را تخمین زدند. در تجزیه باقیمانده ها به روش باقیمانده های استاندارد شده، میانگین خطاها حدود 1048/0- و واریانس آن ها برابر 9259/0 تخمین زده شدند که به فرضیه های میانگین صفر و واریانس 1 بسیار نزدیک هستند. نتایج مدل سازی نشان می دهد که مدل رگرسیون غیرخطی دوجمله ای منفی برازش بهتری دارد و ارتباط معنی دار بین شاخص وضعیت رویه راه و فراوانی تصادفات خروج از جاده را آشکار می کند. تحلیل حساسیت مدل نیز بیانگر آن است که به ازای افزایش هر واحد شاخص وضعیت رویه راه، نرخ فراوانی تصادفات خروج از جاده 93/1 درصد کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: مدل پیش بینی تصادفات، شاخص وضعیت رویه راه، مدل خطی تعمیم یافته، مدل رگرسیون غیرخطی
  • حسن زیاری، پیمان میرزابابایی*، رضوان باباگلی، علی منیری صفحات 63-76
    امروزه، تکنولوژی آسفالت نیمه‏ گرم به ‏عنوان روشی کارآمد برای کاهش هزینه ‏های تولید آسفالت، مصرف سوخت و آلودگی های زیست محیطی شناخته شده است. در مقابل محاسن بی شمار، پدیده عریان ‏شدگی به عنوان نقطه ضعفی برای این صنعت مطرح می گردد. یکی از روش‏ هایی که در حال حاضر برای بهبود چسبندگی بین قیر و سنگدانه و حفظ دوام رویه آسفالتی به ‏کار می ‏رود، استفاده از مواد افزودنی شیمیایی و ارگانیک است. زایکوترم، تحت عنوان یک افزودنی نانوشیمیایی، نقشی دوجانبه به عنوان افزودنی ضدعریان‏ شدگی و افزودنی تولید آسفالت نیمه ‏گرم ایفا می کند. برای درک بهتر پدیده ی عریان‏ شدگی در اثر ضعف چسبندگی، مکانیزم ‏های متعددی برای توضیح چسبندگی بین اجزای مخلوط آسفالتی استفاده شده است. از آنجایی که چسبندگی بین دو فاز متفاوت، به واکنش شیمیایی و مکانیکی، جاذبه های مولکولی و تیوری انرژی بین سطح آزاد آن دو فاز بستگی دارد، بنابراین مکانیزم هایی که از بین رفتن چسبندگی در سیستم قیر و سنگدانه را کنترل می‏ کنند، پیچیده هستند. هدف اصلی این مطالعه ی آزمایشگاهی، بررسی تاثیر جنس مصالح روی خواص عملکردی آسفالت نیمه گرم اصلاح شده با افزودنی نانوشیمیایی زایکوترم به عنوان ماده ی اصلاح کننده ی قیر و ماده ی ضد عریان کننده، در قالب آزمایش ‏های مربوط به حساسیت رطوبتی متناسب با استانداردهای روز و آیین نامه‏ های معتبر داخلی و بین المللی، اعم از آزمایش لاتمن اصلاح شده و آزمایش آب جوشان، است. جهت انجام این مهم، از آزمایش عملکردی تعیین مدول برجهندگی به روش کشش غیرمستقیم نیز استفاده شد. بررسی نتایج آزمایش ها و پردازش تصویر عکس‏ های آزمایش آب جوشان، از طرفی حاکی از عملکرد نه چندان مناسب زایکوترم به عنوان افزودنی آسفالت نیمه گرم در هر دو مصالح آهکی و سیلیسی و از طرف دیگر، حاکی از افزایش چشمگیر مقاومت در برابر رطوبت در سنگدانه ‏های سیلیسی است.
    کلیدواژگان: مصالح سیلیسی، زایکوترم، حساسیت رطوبتی، آزمایش لاتمن، پردازش تصویر
  • حامد جاودانیان*، عبدالحسین حداد، یاسر جعفریان صفحات 77-92
    با توجه به اینکه عملکرد صحیح تاسیسات زیربنایی نیاز به طراحی دقیق دارد، بنابراین ارزیابی دقیق پارامترهای کلیدی با به ‏کارگیری روش های نوین از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در سازه های خاکی و سیستم های حمل و نقل، به عنوان بخشی از مهم ترین ابنیه ی فنی و زیرساخت ها که خدماتی ضروری برای بشر فراهم می نمایند، همواره برآورد و پیش بینی دقیق تر رفتار خاک، بخصوص در برابر بارهای دینامیکی، بسیار اهمیت دارد. خواص دینامیکی خاک ها شامل مدول برشی و نسبت میرایی از پارامترهای بسیار مهم جهت بررسی رفتار دینامیکی و همچنین مدل سازی این مصالح می باشند. ارزیابی صحیح این پارامترها برای انجام تحلیل های دقیق تر مسایل دینامیک خاک و یا اندرکنش خاک- سازه ضروری می باشد. روش های آزمایشگاهی مختلفی جهت اندازه گیری خصوصیات دینامیکی خاک ها موجود بوده و مطالعات بسیاری انجام شده است. در این مطالعه، بر اساس نتایج موجود و با استفاده از الگوریتم دسته بندی گروهی داده ها (GMDH) دو مدل جهت ارزیابی مدول برشی و نسبت مبرایی خاک های چسبنده ارایه گردیده است. بررسی صحت عملکرد مدل های ارایه شده، با استفاده از نتایج آزمون های سانتریفیوژ صورت گرفت. این مدل ها نسبت به پارامترهای ورودی آنالیز حساسیت شده و دقت آن ها مورد بررسی قرار گرفته است. در نهایت، مدل های ارایه شده با برخی روابط موجود مقایسه شده است. نتایج این تحقیق نشان از دقت بالای مدل های ارایه شده (مبتنی بر GMDH) در ارزیابی خصوصیات دینامیکی خاک های چسبنده دارد.
    کلیدواژگان: سازه های خاکی، خاک های ریزدانه، مدول برشی، میرایی خاک
  • علیرضا مرتضایی* صفحات 93-109
    ارزیابی عملکرد لرزه ای پل ها مستلزم استفاده از زمین لرزه های طبیعی ثبت شده یا رکوردهای مصنوعی تولید شده جهت استفاده در تحلیل های تاریخچه زمانی غیرخطی است. به سبب پیچیدگی مرتبط با خصوصیات اتلاف انرژی پل ها و مشخصه های دینامیک زمین لرزه ها، کیفیت و کفایت نتایج تحلیل های دینامیک غیرالاستیک وابستگی بسیار زیادی به جامعیت گروه رکوردهای زمین لرزه مورد استفاده، مدل سازی ریاضی پل و رفتار ماده دارد. این عوامل، لزوم در نظر گرفتن معیارهای مناسب برای انتخاب رکوردهای زمین لرزه و ارزیابی پتانسیل خسارت آنها جهت اتصال بین بارگذاری لرزه ای و پاسخ سازه ای را بیش از پیش مشخص تر می کند. بر اساس مطالعات پاسخ لرزه ای پایه پل ها، به خوبی مشخص شده آنچه که در بین پارامترهای فوق سبب افزایش خسارات سازه ای می گردد، محتوای فرکانسی زلزله می باشد. لذا در این مقاله، محتوای فرکانسی زمین لرزه به عنوان اصلی ترین عامل که پاسخ غیرالاستیک پایه پل های بتن آرمه را تحت تاثیر قرار می دهد، در نظرگرفته شد. روش های مختلف تعیین محتوای فرکانسی زمین لرزه ها ارایه شده و بهترین روش جهت تعیین محتوای فرکانسی انتخاب گردید. به کمک روش انتخابی محتوای فرکانسی، هفت رکورد زمین لرزه بر اساس شاخص مربوطه تعیین شده و تاثیر این شاخص بر عملکرد لرزه ای پایه پل های بتن آرمه و روند وقوع تشکیل مفاصل پلاستیک مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحلیل نشان می دهد که به دلیل مشخصات متفاوت زمین لرزه ها، الگوهای مفصل پلاستیک، که حاصل تحریکات لرزه ای می باشند، نشان دهنده تغییرات در بین زمین لرزه ها هستند. نتایج همچنین نشان می دهد که در یک زمین لرزه با محتوای فرکانسی بالا، مفاصل پلاستیک با طول بیشتری در پایه پل ها شکل می گیرند. برای زمین لرزه هایی که به یک دامنه حداکثر شتاب زمین مقیاس شده اند، محتوای فرکانسی کم، مفصل پلاستیک طویل تری را شکل می دهد.
    کلیدواژگان: محتوای فرکانسی، زمین لرزه نزدیک گسل، عملکرد لرزه ای، پایه پل
|
  • S. Hesami, A. Modarres *, M. Soltani Nezhad Pages 1-14
    The large volumes of coal usage, and the low efficiency of the coal washing plants in Iran; induced a high percentage of refused coal in the production process, deposited as waste. Destructive environmental impacts stem from waste discharges into the natural environment, if it could be possible to replace this residue as a partial replacement of cement in order to produce concrete, damaging effects of this residue would be reduced. In this research, after pulverizing and conveying the grain size of regulation range of Coal Waste (CW) (of Mazandaran Central Alborz Washing Plant); this waste was replaced with 5, 10, 20 and 30 wt.% of cement in Roller Compacted Concrete Pavement (RCCP) mixture. Mechanical properties (compressive and tensile strength) of RCCP mixtures containing blended cement (composition of cement and Coal Waste Powder (CWP)) at the curing periods of 7, 28 and 90 days were investigated. Results show that 5% CWP replacement, will improve the strength properties of concrete mixtures up to 90 days, but declined compressive and tensile strengths was observed for RCCP mixture with CWP replacement content of 10% and 20% at different ages. Also, by increasing the percentage of CWP replacement, Ve-be time of mixture was declined.
    Keywords: Roller compacted concrete pavement, Coal Waste Powder, Blended Cement, Compressive Strength, tensile strength
  • A. Kavussi *, M. Jalili Qazizadeh, A. Mohammadzadeh Moghadam, S. A. Ziaee Pages 15-31

    In previous studies on the use of steel slag in asphalt mixtures, no comparison has been made between different types of slags produced in steel factories in Iran. In this research, in order to evaluate the mechanical properties of asphalt mixtures containing different amounts of steel slag and to compare their effects on mixture behaviors, two types of slags – BOF and EAF – were replaced with 25, 50, 75 and 100 percent of coarse part of aggregates. After characterization of limestone aggregates and steel slags using X-ray fluorescence equipment (XRF) and scanning electron microscope (SEM), Marshall mix design method was used to determine the optimum bitumen content. Moreover, the mechanical properties of mixtures using resilient modulus testing at different temperatures and indirect tensile strength testing in both dry and saturated conditions were evaluated. The results showed that the use of steel slag in asphalt mixtures could result in a significant improvement of asphalt mixture properties. Furthermore, moisture sensitivity of mixtures containing steel slags was less than the control mixture.

    Keywords: Steel Slag, Resilient modulus, tensile strength, Toughness, Moisture Sensitivity
  • M. Esmaeili, M. Memari, F. Khatibi * Pages 33-45
    The static modulus of elasticity from the load-settlement line of a second load cycle in a plate load test (PLT), Ev2, is a key parameter to control embankment bearing capacity, settlement and track quality in general. Because of the greater sensitivity in bearing capacity and settlement of high speed understructure, more strict limitations in this issue should be concerned in high speed rail codes so as each individual layer of fill should satisfy a special amount of Ev2. The PLT, as a test to determine Ev2, is expensive and time consuming. But, tests like Light Weight Deflectometer (LWD) that determines the dynamic modulus of elasticity could be economically more efficient. In this study, field data from several PLT and LWD tests, which have been performed over different layers of embankment in the Qom-Isfahan high speed railway, were analyzed. Then, linear and non-linear regression methods were used to extract the best-fit equations among the results. Similary, the relationship between these field data and laboratory tests of California bearing ratio was extracted. Furthermore, back-calculation was used to determine the static and dynamic elastic moduli of each layer individually.
    Keywords: Plate load test, Light weight deflectometer test, California bearing ratio, Elastic modulus, Back calculation
  • M. Akbari, Gh. Shafabakhsh *, M. R. Ahadi Pages 47-61
    Construction, maintenance and rehabilitation of highway infrastructures are the most essential issues for developing and improving a sustainable transportation industry. Besides high costs of these issues, improper performance of some aspects such as safety and security creates some problems which will threaten the reliability of a transportation system. Crash prediction models (CPMs), as safety analysis tools, have a specific role in analyzing the contributing factors in occurrence of traffic accidents. This study aimed to evaluate the effects of pavement distresses on the frequency of run-off-road accidents which are the most frequent and severe accidents in Iran and around the world. In doing so, about 150 km of Semnan-Tehran divided rural highway was examined and its pavement condition indice (PCI) was calculated. Then, using GENMOD and NLMIXED procedures in SAS software, two generalized linear models and 39 nonlinear negative binomial regression models were developed. After evaluating the goodness-of-fit of the models and estimating their error, comparison of these models leads to the most proper model. To estimate the goodness-of-fit of the models and select the best-fitted model, several criteria were implemented including standard deviation/scaled deviation, Pearson χ2, -2LL, AIC, AICc and BIC. Moreover, two criteria of mean absolute error and root mean squared error were used to estimate the validity of model results. In analyzing of residuals by standardized residuals method, the mean error was about -0.1048 and the variance was 0.9259, which are close to the assumptions of zero mean and variance equal to 1. CPMs showed that nonlinear negative binomial regression model fits significantly better with the available data, which demonstrates the association between PCI and frequency of run-off-road accidents. Sensitivity analysis of the model indicates that for nonlinear CPM, a unit increase in PCI results in around 1.93% reduction in frequency of run-off-road accidents.
    Keywords: Crash prediction model, Pavement condition index, Generalized linear model, Nonlinear regression model
  • H. Ziari, P. Mirzababaei *, R. Babagoli, A. Moniri Pages 63-76
    Nowadays, warm mix asphalt (WMA) technology is known as an efficient way to reduce costs of asphalt production, fuel consumption and environmental pollution. In contrast to its numerous advantages, stripping phenomenon comes as a disadvantage for this industry. One way of improving the resistance of asphalt concrete and adhesion between bitumen and aggregates is to use chemical and organic additives. Zycotherm, as a nano-chemical additive, plays a bilateral part: as an anti-stripping agent and as an additive for the production of WMA. To better understand the phenomenon of stripping as a result of weak adhesion, several mechanisms have been used to describe the adhesion between the components of asphalt mixture. Since adhesion between two different phases depends on mechanical and chemical reactions, molecular attraction and theory of free surface energy, the mechanisms controlling adhesion failure between the components of asphalt mixture are complicated. The main objective of this laboratory study is to evaluate the effect of aggregate type on functional properties of WMA modified with a nano-chemical additive, named Zycotherm,  as a warm mix and anti-strip agent in terms of water susceptibility tests according to the newest national and international codes such as modified Lottman test and boiling water test. To do this, indirect tensile test was also carried out. Image processing of boiling water test and analyzing the results of water susceptibility tests showed that on one side, Zycotherm had a poor performance as a warm mix additive on both limestone and silica materials; but on the other side, had a remarkable effect on improving resistance to moisture damage of silica materials.
    Keywords: Silica materials, Zycotherm, Water susceptibility, Lottman test, Image processing
  • H. Javdanian *, A. Haddad, Y. Jafarian Pages 77-92
    Since the proper performance of infrastructures requires a careful design, an accurate evaluation of key parameters by using new methods is of particular importance. In design process of soil structures and transportation systems, as a part of the most important technical buildings and substructures, which provide essential services for humans, it is very important to have a more accurate assessment and prediction of soil behavior, especially under dynamic load conditions. Dynamic properties of soils, including shear modulus and damping ratio, are crucial parameters to both fundamental understanding of dynamic behavior and modeling of these materials. Reliable and accurate dynamic properties of soils are necessary for the solution of many soil dynamic problems or soil-structure interaction. Up to now, the dynamic properties of soils have become the scope of many studies in the field of geotechnical earthquake engineering, using various laboratory methods. In this study, two models were developed for evaluation of shear modulus and damping ratio of cohesive soils using group method of data handling (GMDH). Validation of these models was carried out using centrifuge tests results. A parametric analysis was carried out to evaluate the sensitivity of the proposed models to variation of the influential parameters. Finally, the proposed models were compared to available relationships and charts. Results indicated that GMDH-based models could provide more accurate predictions of dynamic properties of cohesive soils, than those obtained by using previous studies.
    Keywords: Soil structures, Fine-grained soils, Shear modulus, Soil damping
  • A. Mortezaei * Pages 93-109
    Seismic performance evaluation of bridges requires the use of natural recorded ground motions or artificially produced records to be used in non-linear time history analysis. Due to the complexity related to energy dissipation characteristics of bridges and dynamic characteristics of earthquakes, the quality and adequacy of inelastic dynamic analysis results are highly dependent on the universality of selected seismic records, numerical modeling of the bridge, and material behavior. These factors unveil the need to consider appropriate criteria in earthquake records selection and to assess the damage potential to connect seismic loading and structural response more than ever. Based on the seismic-response studies of bridge piers, it is well known that among the other factors, the earthquake frequency content increases structural damage. Hence, in this paper, earthquake frequency content is considered as the main factor which affects inelastic response of reinforced concrete (RC) bridge piers. Different methods are presented to determine the earthquake frequency content, and the best method is selected to determine the frequency content. Using the selected method, the frequency content of seven selected records was determined based on the respective index. The influence of this index was also examined on seismic performance of RC bridge piers as well as formation process of plastic hinges. The results showed that due to different characteristics of earthquakes, plastic hinge patterns, which are derived from seismic excitation, indicate the changes among earthquake records. Results also showed that an earthquake with high frequency content causes extended length of plastic hinges at the base of the piers. For earthquakes which have been scaled to the same peak ground acceleration, low frequency content forms long plastic hinges.
    Keywords: Frequency content, Near-fault ground motion, Seismic Performance, Bridge pier